Gå på bal – en nygammal tradition

Förr i tiden var det mycket vanligt med studentbaler och nu ser det ut som att bruket har börjat komma tillbaka. Förmodligen är det inspirerat av USA:s berömda baler där studenter inte bara dansar och umgås, de dessutom kröns till kungar och drottningar. Att bli en ”prom queen” eller ”prom king” innebär ofta att den utvalde är särskilt populär eller har en extra fin utstyrsel kvällen till ära.

Hitta rätt klänning

Om du ska gå på bal är det så klart roligt att ha på sig något extra fint. Du kan hitta alla möjliga balklänningar på nätet. Välj klänning efter din personlighet men för bästa passform är det klokt att se vilken längd och storlek modellen på fotona har. Ska balen gå i ett visst tema kan det vara kul att klä sig därefter, exempelvis en paljettklänning till mer glamorösa tillställningar eller en sammetsklänning om det ska vara en traditionell bal.

Olika typer av dans

Vid äldre tillställningar var det framförallt folkmusik som gällde, men då handlade det mer om logdans än regelrätta baler. Med tiden kom allt fler utländska influenser som spännande tango eller dansstilar från USA. Idag kan det lika gärna spelas hip-hop eller r’n’b på baler, men många ungdomar tycker att det är kul att lära sig pardanser som salsa, swing eller till och med wienervals.