Skapa musik med papper och penna

Ett vanligt missförstånd när det kommer till att skriva musik är att allt sker framför pianot eller med gitarren i hand. De flesta musiker får sina idéer på annat håll – exempelvis på tågresan eller under promenaden. En melodi i huvudet, en textrad, ett skivomslag…rätt vad det är så kommer inspirationen och då gäller det att vara beredd.

Skriv ner alla idéer

Även om många för sina anteckningar på mobilen eller i paddan är det ändå gamla hederliga anteckningsblock och pennor som fortfarande gäller för många konstnärer. Det är enkelt att beställa kontorsmaterial online och för dig som är kreativ är det ofta bra att alltid ha en liten anteckningsbok och en penna i fickan eller väskan. Är du musiker kan du välja ett lite större block med blanka sidor där du både kan skriva ner melodislingor och rita upp sekvenser för låtarna. Skriver du mest låt-texter kan det räcka med en liten anteckningsbok med ränder. De flesta rappare brukar till exempel ha med sig papper och penna för att kunna komma ihåg spännande ord och rim som plötsligt dyker upp.

Visualisera din framtid

Har du drömmar om att en dag bli rockstjärna eller musikproducent kan nedtecknandet också hjälp dig att visualisera dina mål. På engelska kallas det ett vision board där du skapar ett kollage med allt du skulle vilja göra. Bra kontorsmaterial för det här är papper i olika färger, ritblock, tejp och gem, klister och sax och sedan är det bara att börja skapa.