Marknadsför ett musikevent

För alla musikälskare är konserter grädden på moset. Originalband, coverband och soloartister tar musikglädjen till nästa nivå och fansen kan umgås till tonerna av sina favoriter. Vill du organisera en musikfestival, en konsert eller en musikfest är det viktigt att marknadsföra den rätt.

Idag ser marknadsföring ganska annorlunda ut än för bara några årtionden sedan. Det är lätt att göra sig sedd och hörd till de stora massorna genom sociala medier, men det finns också en mycket bättre tryckteknik som gör det möjligt att skapa användbara och uppskattade profilprodukter. Genom att beställa produkter från medtryck.com kan du marknadsföra ditt event på ett kul och annorlunda sätt som kommer få mer uppmärksamhet än du kanske tror.

Välj rätt produkter

Efter att du skapat en logo, en slogan eller ett budskap som du vill förmedla kan du låta trycka det på ett stort antal produkter. Det är viktigt att de passar eventet och att folk verkligen kommer uppskatta dem. Dela ut profilerade drycker eller öronproppar, tablettaskar, ballonger eller klistermärken med loggor och information inför eventet. Använd gärna humor i marknadsföringen, exempelvis regnponchos med texten ”Jag tänker inte missa festivalen”. Du kan även sälja produkterna under och efter eventet, till exempel t-shirts, selfiesticks, våtservetter eller klubbor.