Förbättra chanserna att komma in på musikutbildningen

Det finns många spännande och roliga musikrelaterade utbildningar i Sverige. Det rör sig om allt från utbildningar som är dedikerade till sång och musicerande, till mer tekniska program som fokuserar på musikproduktion och ljuddesign. Gemensamt för de flesta av dessa utbildningar är dock att de är mycket populära, vilket innebär att det är tuff konkurrens mellan dem som söker.

Vill du förbättra dina chanser att komma in på den utbildning du drömmer om är det smart att göra högskoleprovet innan man ansöker. Då kan du nämligen ansöka till en utbildning genom två olika kriterier – dina betyg från gymnasiet och ditt resultat på högskoleprovet. Generellt brukar 1/3 av platserna på en utbildning gå till personer som gjort högskoleprovet.

För att lyckas på högskoleprovet 2023 är det viktigt att förbereda sig noggrant så att man är väl förberedd för den utmaning det innebär. Här hittar du övningsuppgifter som är utformade precis som det verkliga provet. Det är en bra träning att veta hur provets olika delar är strukturerade och hur uppgifterna är utformade.

Utbildningar har olika antagningskrav och kräver olika kunskaper. Här hittar du statistik om vilka poäng som krävts för att komma in på en utbildning under tidigare terminer. Leta upp den utbildning du är intresserad av så vet du var du står.

Besök gärna antagning.se för mer information om högskoleprovets roll i antagningsprocessen.

Lycka till!